Gyakori kérdések

Vendégeknek

Ki lehet vendég?

Vendég lehet bárki, aki egy vállalkozást, intézményt, szervezetet képviselhet az adott körben és témában - vagyis a tevékenységét bemutathatja, ajánlást, kapcsolatot kérhet és adhat.

Kik vesznek részt a találkozókon?

Nagyobbrészt kis- és középvállalkozások tulajdonosai, ügyvezetői, vagy delegáltjaik, de vannak tagjaink nagyvállalkozások, intézmények, pénzintézetek képviseletében is.

Milyen hasznom lehet abból, hogy elmegyek egy üzleti találkozóra?

Mindenek előtt vállalkozásod láthatóságot és figyelmet kap, valamint szert tehetsz 40-60 új üzleti kapcsolatra. Ha ügyesen élsz a lehetőséggel, szerezhetsz megrendeléseket, vagy kaphatsz megrendelésekhez vezető kapcsolatokat, ajánlásokat. Ezen kívül lehet, hogy itt találsz megoldást problémáidra, például szerzel új beszállítót, esetleg olyan partnerséget tudsz alakítani, amit régóta kerestél.

Egy biztos: a legtöbb, amit kockára teszel  ha elmész egy találkozóra, az 3 óra idő. Aki ennél kevesebb kockázattal tud ennyi hasznos kapcsolatot és láthatóságot szerezni, annak a BNI találkozóra nincs szüksége.

Hol és mikor vannak üzleti találkozók?

Régiónkban jelenleg Kaposváron, Pécsett, Palkonyán, Szegeden , Hódmezővásárhelyen és Szekszárdon működnek csoportjaink immár évek óta.  Pécsett és Szegeden több csoport is működik. A találkozókat hét közben, délelőttönként tartjuk. Az időpontokról és a helyszínekről a Csoportok menüpontban tájékozódhatsz.

Van-e részvételi díja a találkozóknak?

Igen, természetesen, hiszen a terem és a találkozót követő reggeli pénzbe kerül. A díjat a helyszínen, a regisztráció során kell megfizetni, helyszíntől függően 4000 és 5000 forint között mozog.

Hogyan vehetek részt egyszeri vendégként egy üzleti találkozón?

Erre két lehetőség is van:

  1. Az adott csoport egy tagja meghív. Ez a legjobb módja a vendégként való megjelenésnek, a meghívód ugyanis előre beharangozza érkezésed a csoporton belüli levelezésben, s így nagyobb figyelemhez jutsz. A meghívó tag egyébként minden tudnivalót elmond neked, nyugodtan fordulj hozzá kérdéseiddel!
  2. Igényelsz meghívót itt, a honlapon.

Milyen kötelezettséggel jár, ha el szeretnék menni vendégnek?

Nem jár semmilyen kötelezettséggel. Csupán annyit várunk el, hogy pontosan érkezz, és légy jelen a találkozó végéig, közben pedig a figyelmed a találkozóra irányítsd. Aki ugyanis nem szánja rá az időt a többiekre, az nem tudja őket segíteni az üzletszerzésben.

Kell-e jelentkeznem tagnak, ha elmegyek vendégnek?

Erről szó sincs. Mint fentebb is olvashatod: a vendégként való részvétel semmilyen kötelezettséggel nem jár. A találkozó után szívesen tájékoztatunk a jelentkezés lehetőségeiről, ha érdekel, de senki sem várja tőled, hogy tag legyél.

Van-e elvárt öltözet a találkozókon?

Csupán rendezett utcai viselet, férfiaknál az ing illendő.

Hányszor lehetek vendég?

Egy félévben két alkalommal vehetsz részt BNI találkozón. A kétszeri alkalom nem csoportonként értendő. Ha a két alkalmat kihasználtad, azt a többi csoportban is látják a nyilvántartásból. Félévente azonban a számolás lenullázódik, az új félévben újabb két alkalomra nyílik lehetőséged.

Hányan vesznek részt egy találkozón?

A csoportok 25 fő felett alakulnak meg, így a működő csoportok találkozóin ennyien biztosan vannak. Általában azonban a csoportok nagyobbak ennél, akár kétszer ennyi tagjuk is lehet. Rajtuk kívül még a vendégek vannak jelen, általában 3-10 fő közötti létszámban. Szóval jó, ha számítasz 40-60 főre, és így készülsz a névkártyákkal.

Milyen tevékenységekkel vannak jelen a tagok, illetve a vendégek?

Erre nincs szabály. Aki profitálhat az üzleti kapcsolatépítésből, annak érdemes jelen lenni. A tevékenységek köre hihetetlenül színes: kertészettől a könyvkiadóig, gépipari gyártótól a PR ügynökségig, mérnökirodától az ügyvédig, és még hosszan sorolhatnánk.

Jelentkezőknek és új tagoknak

Hogyan lehetek tag?

Ennek természetesen több feltétele van. A BNI-ba amúgy belépni nem lehet, csak jelentkezni. Az adott csoport a leírt szempontok alapján elbírálja a jelentkezésed, és tag csak ennek eredménye alapján lehetsz. Az első lépés azonban, hogy látogass meg minket vendégként. Ezt kétszer megteheted, és a találkozón mindig van (ilyen lehet a meghívód is), aki válaszol minden kérdésedre.

Milyen haszonnal jár számomra, ha nem vendég vagyok, hanem tag?

Mindenek előtt azzal, hogy a tagok között kialakuló viszony minőségibb és több ajánlást eredményezhet számodra, mint a ritka, alkalmi jelenlét. Ez pedig mérhetően többletmegrendeléseket, végső soron pedig árbevétel növekedést eredményezhet a vállalkozásodban.

A másik legfontosabb haszon az, hogy mindannyian tanuljuk, hogyan lehetünk eredményesebbek a kapcsolatok építésében és jó kihasználásában. Tagjainkat e téren képezzük, és egymástól is rengeteget tanulunk.

A harmadik: így juthat érvényre a legjobban az "Aki ad, az nyer" filozófia.

Miért "Aki ad, az nyer"?

Mint minden zseniális gondolat, ez is egyszerű: aki láthatóan segít másoknak, annak mások is segíteni fognak. Ez a Magyarországon elképzelhetetlennek tűnő törvényszerűség a BNI-ban magától értetődően működik. Nem érdemes magyarázni, meg kell tapasztalni néhány alkalommal. A legtöbben, akik először vesznek részt találkozóinkon, szinte nem akarják elhinni, amit látnak.

Mi az, hogy "bizalmi alapon, jutalékmentesen"?

Ez is az "Aki ad, az nyer" filozófia egyik lényeges eleme: a tagok nem fogadhatnak el egymástól jutalékot a szerzett üzletekért. Ezzel szemben nyilvánosan megköszönik azt, még hozzá a bruttó árbevétel bejelentése mellett. Ez a jutalma annak, aki segít, és a tapasztalat az, hogy a segítséget minden tag sokszorosan kapja vissza, ettől működik kivételesen a BNI. Ha megtudjuk, hogy valaki jutalékot fizetett, vagy elfogadott, azt kizárjuk a tagjaink közül.

A bizalom pedig a minőségi ajánlás alapja. Senkitől nem várjuk el, hogy olyan tagot ajánljon saját ismerősének, akiben nem bízik. A legjobb ajánlások mögött mindig ott a bizalom, és a visszajelzések azt igazolják, hogy az ilyen ajánlásért nem csak az hálás, akit ajánlottak, hanem az is, akiknek őt ajánlották.

Ha belépek egy csoportba, nyílik-e lehetőségem másik városban is BNI találkozón részt venni?

Bizony, hogy nyílik. A tagságod feljogosít arra, hogy más csoportokba is ellátogass az ország egész területén, sőt, a világ bármely csoportjába. Így a BNI nem véletlenül az egyik legjobb eszköz arra, hogy kiléphess a jelenlegi piacod keretein túlra.

Mibe kerül nekem az egy évi tagság?

Természetesen van regisztrációs és éves tagsági díj, erről tájékozódhatsz a BNI Magyarország honlapján (itt), vagy a találkozóinkon személyesen.

Mi a garancia arra, hogy a tagságom megtérül nekem?

A statisztikák azt mutatják, hogy a tagság többségének nemhogy megtérül a befektetése, de az éves árbevételét jelentős mértékben növeli. A tagok közül sokan azzal a problémával kerülnek szembe, hogy fejleszteniük kell vállalkozásukat a BNI-ban szerzett megrendeléseik miatt. A BNI azonban egy keretrendszert biztosít, annak kihasználása rajtad múlik. Nem ígérjük azt, hogy ha tag leszel, a tagdíjért cserébe neked üzleteket szerzünk. Azt azonban tudjuk, hogy akik a BNI lehetőségeivel élnek, azért dolgoznak, és tagtársaikat is segítik, azok számára a tagság sokszorosan megtérül.